Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کیوسک بین الملل تابناک: تاکید سران ۲۷ کشور اروپایی بر تعامل با روسیه برای احیای برجام، به دست گرفتن 80 درصد از خاک افغانستان توسط طالبان، آغاز رزمایش هوایی و دریایی روسیه در مدیترانه، موافقت آمریکا با تجاوز ناو انگلیسی به آب‌های روسیه و اعلام وضعیت اضطراری در فلوریدا از سوی بایدن از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکید سران ۲۷ کشور اروپایی بر تعامل با روسیه برای احیای برجام

رهبران ۲۷ کشور اروپایی که برای شرکت در اجلاس شورای اروپا در بروکسل گردهم آمده‌اند با صدور بیانیه‌ای بر اهمیت همکاری و تعامل با دولت مسکو در خصوص حوزه‌های مشترک‌المنافع از جمله احیای برجام تاکید کردند.

 در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد آمده است: شورای اروپا آمادگی دارد تا به‌صورت گزینشی در زمینه منافع اتحادیه با روسیه تعامل کند. بدین وسیله از کمیسیون و نماینده عالی اروپا (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) می خواهد با نگاه به همکاری درباره موضوعاتی چون تغییرات آب و هوایی، محیط زیست، مسائل سیاست خارجی و چندجانبه مانند برجام، سوریه و لیبی طرح خود را ارائه کند.

این بیانیه می‌افزاید که شورای اروپا اشکال مختلف و شروط گفت‌وگو با روسیه را در نشست بعدی بررسی خواهد کرد.

پیشتر کمیسیون اروپا با ارائه یک سند پیشنهادی درباره آینده روابط با مسکو، تاکید کرده‌ بود که به رغم اختلاف‌نظرهای موجود با دولت روسیه، دو طرف باید در زمینه طیف مختلفی از چالش‌های بین‌المللی از جمله احیای برجام تعامل کنند.

این سند که یک نسخه آن تحت عنوان پیشنهاد درباره آیند مسیر روابط با روسیه در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شده و بر سه اصل فاصله گیری، بازدارندگی و تعامل استوار است تصریح می‌کند: اتحادیه اروپا برای اینکه منافع خود را از پیش‌ ببرد باید بتواند با روسیه در خصوص چالش‌های کلیدی تعامل کند.

سند یادشده می‌افزاید که همه گیری کرونا بیان‌گر تعامل سازنده دو طرف در زمینه بهداشت عمومی بود و ضروری است که ما در خصوص مقابله با تغییرات اقلیمی و سایر مسائل زیست محیطی گفت‌وگوهای نزدیکی با روسیه داشته باشیم.

این سند پیشنهاد توسعه تعاملات فنی با دولت مسکو را مطرح و تاکید کرده که همکاری در زمینه جلوگیری از بروز درگیری‌ در سطح منطقه و جهان از ایران و خاورمیانه تا افغانستان، مقابله با تروریسم و عدم اشاعه تسلیحات اتمی امری ضروری است.

دیپلمات‌های ارشد گروه ۱+۴ و ایران طی نزدیک به سه ماه گذشته در وین گردهم آمده‌اند تا توافق هسته‌ای ایران را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند. در جریان آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، هیات ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفت‌وگوها با هدف یافتن راه حل‌هایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید که اتحادیه اروپا و مسکو باید بتوانند در زمینه منافع مشترک با یکدیگر همکاری کنند. او هفته گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روابط دو طرف در مقطع کنونی به پایین ترین حد رسیده است خاطر نشان کرد: هدف ما باید پیدا کردن راه‌هایی برای تغییر تدریجی شرایط به سمت یک رابطه پایدار و قابل پیش‌بینی باشد. بورل تصریح کرد سند یادشده به صورت هم‌زمان پیشنهاد عقب راندن، مهار و تعامل با روسیه را بر پایه یک رویکرد عمل‌گرایانه ارائه می‌دهد.

روابط روسیه با غرب تیره شده است و مسکو در پاسخ به اخراج دیپلمات های خود، دیپلمات های کشورهای آمریکا، چک، لهستان و بلغارستان را اخراج کرده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۴ تا کنون دهها بسته تحریم های اقتصادی و مالی در مورد روسیه وضع کرده اند و این اقدامات برای فشار بر رهبری روسیه همچنان ادامه دارد.

به دست گرفتن 80 درصد از خاک افغانستان توسط طالبان

شبکه ای بی سی باتوجه به سخنان سخنگوی طالبان گزارش داد که این گروه هم اکنون ۸۰ درصد از افغانستان را تحت کنترل خود دارد.

 سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان امارت اسلامی افغانستان در گفت و گو با شبکه ای بی سی گفت که آنها هم اکنون کنترل ۱۶۳ منطقه از افغانستان را در دست دارند.

شاهین که همچنین عضوی از تیم مذاکرات طالبان در دوحه است، گفت: تنها مرکز افغانستان توسط دولت کابل کنترل می شود، اما مناطق اطراف آن در کنترل ما است.

سخنگوی طالبان در ادامه مدعی شد که با احتساب مناطق تحت کنترل باید گفت که بیش از ۸۰ درصد سرزمین افغانستان در اختیار نیروهای ما است.

سخنان سخنگوی طالبان در حالی عنوان می شود که روند خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان در حال تکمیل است و تنها بخش جزئی از نیروها در افغانستان مانده اند.

در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات امریکایی گزارش داد که بعد از انکه نیروهای اصلی آمریکا در ماه جولای (تیرماه) افغانستان را ترک خواهند کرد تنها شمار ۶۵۰ نیرو برای تامین امنیت دیپلمات ها در این کشور خواهند ماند.

براساس این گزارش، نیروهای اصلی آمریکایی در افغانستان طی دو هفته آینده خروج خود را به پایان می رسانند، اما چند صد نیرو به عنوان بخشی از تامین امنیت و پشتیبانی به ویژه در سفارت ایالات متحده و در فرودگاه کابل که در حال حاضر توسط نیروهای ترک محافظت می شود باقی خواهند ماند.

آغاز رزمایش هوایی و دریایی روسیه در مدیترانه

وزارت دفاع روسیه از آغاز رزمایش دریایی و هوایی این کشور در دریای مدیترانه خبر داد.

 وزارت دفاع روسیه روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این رزمایش هوایی دریایی که در شرق دریای مدیترانه جریان دارد، پنج ناو روسیه از جمله ناو موشک انداز «ماسکوا» و ناوشکن های «آدمیرال اسن» و «آدمیرال ماکاروف» و دو زیردریایی «استاری اوسکول» و «راستف نادانو» شرکت دارند.

در بخش هوایی این رزمایش نیز هواپیماهای ضدناو «توپولف-۱۴۲ ام.کا» و «ایل-۳۸» و بمب افکن های راهبردی دور پرواز «توپولف-۲۲ام۳» و هواپیماهای «میگ-۳۱ ک» شرکت می کنند.

جنگنده‌های میگ-۳۱ک به موشک های مافوق صوت جدید کینژال مجهز هستند و برای نخستین بار به سوریه اعزام شده اند.

هواپیماهای روسی در این رزمایش، پروازهای تمرینی برای تامین امنیت پایگاه هوایی حمیمم روسیه واقع در استان لاذقیه سوریه و پایگاه پشتیبانی دریایی ترتوس نیروی دریایی روسیه انجام می دهند.

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، هواپیماهای شرکت کننده در این رزمایش، تجهیزات و دستگاه ها را در شرایط اقلیمی سخت و تحت تاثیر درجه حرارت بالا و امکان پرواز طولانی بر فراز دریا را آزمایش خواهند کرد.

خدمه این هواپیماها، تجربیات عملی در هنگام تمرین هوایی در مناطق جغرافیایی جدید کسب می‌کنند.

مقام‌های روسیه بارها اعلام کرده‌اند که نظامیان این کشور در سال‌های حضور در سوریه بویژه در زمان اجرای عملیات ضدتروریستی روسیه که از سال ۲۰۱۵ به مدت ۲ سال ادامه داشت، تجربیات مهم نظامی بدست آورده و صدها نوع تسلیحات این کشور نیز آزمایش شد.

موافقت آمریکا با تجاوز ناو انگلیسی به آب‌های روسیه

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در خصوص اقدام ناوشکن انگلیسی در تجاوز به آب‌های سرزمینی روسیه گفت یقین دارد که این اقدام بدون دریافت تایید از سوی آمریکا انجام نشده است.

وی در ادامه به این مسئله اشاره کرد که سرویس مطبوعاتی کاخ سفید و پنتاگون به خبرنگاران توصیه کرده‌اند در خصوص این اقدام ناوشکن انگلیسی در دریای سیاه از لندن سوال کنند.

این دیپلمات روس روز پنجشنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: چرا اینچنین است؟ کشتی (ناوشکن انگلیسی) همچنان به منظور آماده‌سازی برای تمرینات نظامی (موسوم به) «نسیم دریا» که تحت فرماندهی آمریکا برگزار می‌شود، در بخش شمال غربی دریای سیاه بود.

وی افزود: کارشناسان آمریکایی خاطرنشان می‌کنند که واحد عملیات‌های ویژه آمریکا، انگلیس و اوکراین مشغول آموزش‌ بر روی کشتی در زمان این حادثه بودند. در چنین شرایطی، غیرممکن است که "عبور مسالمت‌آمیز" ناوشکن انگلیسی از سوی برادر بزرگتر (آمریکا) موافقت نشده باشد.

اعلام وضعیت اضطراری در فلوریدا از سوی بایدن

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا صبح جمعه به دنبال فروریختن یک ساختمان مسکونی ۱۲ طبقه در ایالت فلوریدا اعلام وضعیت اضطراری را تایید کرد.

به گزارش ایرنا از یو اس نیوز، بایدن با تایید اعلام وضعیت اضطراری در فلوریدا به علت فروریختن یک ساختمان مسکونی در نزدیکی میامی که حداقل یک کشته و نزدیک به ۱۰۰ مفقودی تا کنون برجای گذاشت، اعزام کمکهای فدرال را برای تکمیل اقدامات واکنش ایالتی و محلی دستور داد.

در همین رابطه کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد: صدور مجوز توسط رییس جمهوری آمریکا به وزارت امنیت داخلی، آژانس مدیریت اضطراری فدرال (FEMA) اجازه می دهد تا همه تلاش های امدادرسانی برای رفع بحران را انجام دهند.

پس از فرو ریختن بخشی از برج مسکونی در نزدیکی میامی در روز پنجشنبه نیروهای امداد و نجات با اعزام به محل حادثه به دنبال جستجوی افراد مفقودی زیر آوار و نجات افرادی که ممکن است همچنان زنده باشند است.

تا کنون علت سقوط به یکباره ساختمان مسکونی ۱۲ طبقه که ۴۰ سال پیش ساخته شده بود مشخص نشده است. مقامات محلی می گویند که ساختمان پیش از فروریختن در حال تعمیر سقف بوده است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست روسیه آمریکا چین خاوری ایران و آمریکا شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟

روزنامه کی‌یف پست در گزارشی مدعی شده که ایالات متحده ۸۱ فروند هواپیمای جنگی قدیمی و از رده خارج دوران شوروی را از قزاقستان خریداری کرده است.

به گزارش روزیاتو، قزاقستان که در حال ارتقای ناوگان هوایی خود است، ۱۱۷ هواپیمای جنگنده و بمب افکن متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، جنگنده بمب افکن‌های میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب افکن‌های سو-۲۴ مربوط به دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ را به حراج گذاشته است.

به گفته این روزنامه اوکراینی، ارزش فروش اعلام شده یک میلیارد تنگه (واحد پول قزاقستان) قزاقستانی یا ۲.۲۶ میلیون دلار بوده است که بر اساس آن، معادل میانگین ارزش هر هواپیما ۱۹،۳۰۰ دلار برآورد می‌شود. به نقل از کی‌یف پست، کانال تلگرامی اوکراینی Insider UA تایید کرده است که ایالات متحده ۸۱ فروند از این هواپیما‌های جنگی قدیمی و از رده خارج را خریداری کرده است.

MiG-۳۱

به گزارش این روزنامه، انگیزه پشت خرید این جنگنده‌های ساخت شوروی توسط ایالات متحده فاش نشده است، اما احتمال استفاده از آن‌ها در اوکراین، جایی که هواپیما‌های مشابه در حال خدمت هستند، افزایش یافته است. ریپورتر، یک سایت خبری انگلیسی زبان روسی گفته که این فروش از طریق شرکت‌های خارج از کشور انجام شده است. به گفته کی‌یف پست، با توجه به اتکای مداوم اوکراین به سلاح‌های دوران شوروی، این هواپیما‌ها می‌توانند به عنوان منبع قطعات یدکی یا به صورت استراتژیک به عنوان طعمه در فرودگاه‌ها مستقر شوند.

Mig-۲۹

بر اساس گزارش مجله Airforce Technology، جنگنده Mikoyan MiG-۳۱ یک رهگیر مافوق صوت است که برای دفاع از حریم هوایی شوروی طراحی شده و در دوران جنگ سرد نقش مهمی ایفا کرد. میگ-۲۷ که از میگ-۲۳ گرفته شده است، یک هواپیمای با تخصص در حمله به اهداف زمینی بوده و در درگیری‌هایی مانند جنگ شوروی و افغانستان به کار گرفته شد. میگ-۲۹ در نبرد‌های هوا به هوا تبحر داشت، به طور گسترده صادر شد و همچنان در خدمت برخی از نیرو‌های هوایی در سراسر جهان قرار دارد. با وجود قدمت بالایش، Su-۲۴ – یک بمب افکن تاکتیکی مناسب عملیات در تمام شرایط آب و هوایی – همچنان در خدمت چندین نیروی هوایی، از جمله نیرو‌های هوافضای روسیه و نیروی هوایی اوکراین قرار دارد.

sukhoi su-۲۴

قزاقستان که قبلاً بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود، روابط نزدیکی با روسیه داشته و از نظر تاریخی یکی از قوی‌ترین متحدان این کشور بوده است. اما این رابطه پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده، قزاقستان بیشتر با غرب همسو شد که خشم برخی‌ها در روسیه را برانگیخت. بر اساس تحلیل کی‌یف پست، تلاش‌های این کشور آسیای مرکزی برای ارتقای قابلیت‌های نظامی‌اش همزمان با تعامل فزاینده آن با کشور‌های غربی، نشان‌دهنده دور شدن قزاقستان از روابط تاریخی با مسکو است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در مارس ۲۰۲۳ از قزاقستان دیدن کرد و تصریح کرد که ایالات متحده قویا از “استقلال و تمامیت ارضی آن” حمایت می‌کند. برخی از طرفداران پرسروصدای روسیه پیشنهاد کرده اند که روسیه پس از حمله به اوکراین باید به سراغ قزاقستان برود. یکی از مفسران تلویزیون روسی، ولادیمیر سولوویوف، تصریح کرده که کشورش «باید به این واقعیت توجه کند که مشکل بعدی قزاقستان است، زیرا فرآیند‌های نازیستی مشابه می‌تواند مانند اوکراین در آنجا رخ دهند». توافق‌نامه‌های متعدد در زمینه تجارت، آموزش، محیط‌زیست و ذخایر معدنی نشان‌دهنده تعمیق روابط بین قزاقستان و کشور‌های غربی است، در حالی که این کشور در حال مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از رقابت کشور‌های همسایه مانند روسیه، چین و افغانستان است.

دیگر خبرها

  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه